WEDSTRIJD United '76 Schoten - ZVK Celtic Houthalen '94  1 - 8  (1-3)

DATUM 24-09-2010  21:20

DOELPUNTEN 3’ 0-1 BOMBOI Sandro, 8’ 0-2 SALMY Nordin, 9’ 1-2 SABABTI SIDI Mohamed, 17’ 1-3 BOMBOI Sandro, 26’ 1-4 EL OUADI Issam, 27’ 1-5 HUYUK Mustafa, 28’ 1-6 HUYUK Mustafa, 38’ 1-7 EL OUADI Issam , 39’ 1-8 EL OUADI Issam

VERSLAG Celtic domineert van in de eerste minuut de partij. In de 3’ is het al raak wanneer Bomboi uithaalt en Ben Lakdame nog probeert te redden, maar in eigen doel werkt, 0-1. Schoten kan niets anders doen dan counteren op gemiste kansen van Celtic en bij een ingestudeerde hoekschop wordt het 0-2 via Salmy. Een minuutje later krijgt Schoten teveel tijd om in 3x keer toch te kunnen scoren en aan te sluiten via Sababti. Celtic stapelt de kansen op en wanneer doelman Lambrechts een schot van Huyuk niet goed ontzet krijgt, scoort Bomboi met een pegel de 1-3. Celtic mist nog een 3-tal kansen om verder uit te lopen, maar bibbert ook nog wanneer Schuerweghs op de gong voor open doel over schiet. Ook in de herneming eenzelfde spelbeeld met Celtic dat domineert. Doelman Heilmann werpt perfect in de voeten van Salmy, die omspeelt de hoog uitgekomen doelman Lambrechts en bedient El Ouadi de 1-4. Een minuutje later speelt opnieuw Salmy sterk in de loop van Huyuk en die besluit 1-5. En Celtic zet door. Teodori bedient Huyuk in een uitgespeelde kans en het staat 1-6. Met nog 4’ te spelen probeert Schoten dan met vliegende doelman het tij te keren, maar het moet integendeel de spreekwoordelijke kelk tot op de bodem ledigen, want El Ouadi scoort nog 2x voor Celtic zodat de eindscore op 1-8 staat. Er was niks noemenswaardig gebeurd in een wedstrijd waarin toch 7 gele en 2 rode kaarten vielen, getekend Philips Benny. De eerste scheidsrechter stelde zich zo stiefmoederlijk op dat hij nog van geluk mag spreken dat het 2 ploegen waren die het nodige respect voor elkaar én vooral voor de refs hadden, want iemand die zo uitdagend gelijk een tiran op het veld rondloopt, krijgt vroeg of laat wel eens een goed pak rammel. Want respect moet van 2 kanten komen. Gelukkig liet tweede ref D’Amario zich niet meesleuren en floot hij een degelijke partij. Want het had anders gegarandeerd het nieuws gehaald.